Philips TX594U.

Philips TX594U 00

Philips TX400U
De consument kon in 1951 zijn of haar eerste televisietoestel in Nederland kopen. Dat was de hiernaast afgebeelde Philips TX400U.

Maar voordat Philips zover was dat men de TX400U kon verkopen is er een heel ontwikkeltraject aan vooraf gegaan. Dat geld natuurlijk voor alle producten welke aan consumenten worden verkocht. Men had met radio's wel dermate veel ervaring dat men zonder veel moeite een nieuw model kon uitbrengen. Maar de TV was toch wel weer iets heel nieuws.Philips heeft rond 1949 ca 150 stuks van de TX594U gebouwd. Deze televisies werden bij Philips personeel thuis geplaatst. Tijdens testuitzendingen, vanuit een eigen Philips TV studio met zender, moest het personeel een rapport maken van de ervaring van de uitzending. Hoe was de beeldkwaliteit, de ontvangst, de verstaanbaarheid van het geluid enz. Maar ook hoe de familieleden reageren op het fenomeen televisie.

De televisies werden diverse malen teruggehaald naar het natuurkundig laboratorium om modificaties uit te voeren. Sommige modificaties zijn bewust niet in alle toestellen uitgevoerd om juist de minieme verschillen te kunnen onderzoeken.
Philips TX594U 01
Dit document wordt nog voorzien van meer foto's en aanvullende informatie.